fbpx
Momcilo-Bajac-Profile-N-01

Prof. dr Momčilo Bajac

Redovni profesor
Prodekan za nauku

Naučne, umetničke i stručne kvalifikacije nastavnika i zaduženja u nastavi

ORCID profil.

Moma Bajac“ veb sajt .

Momčilo Bajac je rođen 13. oktobra 1959. u Novom Sadu. Osnovnu školu je završio u Novom Sadu, a Gimnaziju Branko Radičević u Sremskim Karlovcima.

Na Filozofskom Fakultetu UNS, katedri za filozofiju i sociologiju, završio je diplomske studije, 1984. godine.

Magistrirao je 2003 godine na Fakultetu za menadžment, Privrede Akademije u Novom Sadu, na temu Globalni svet i strateško planiranje, a na istoj je 2008. godine odbranio doktorsku tezu ʺMultimedijalna pismenost kao nova obrazovna paradigmaʺ.

Akademsku karijeru započeo je 2001. godine na Fakultetu za menadžment, od njegovog samog osnivanja. 2022. godine izabran je za redovnog profesora na Fakultetu za menadžment, Univerziteta „Union – Nikola Tesla”.

Osim poslova asistenta i predavača, radio je kao šef studijskog programa i katedre Menadžment u medijima, učestvovao u akreditaciji studijskih programa od osnovnih do doktorskih studija, ustanovio laboratorije za audio i video produkciju, učestvovao u mnogim vannastavnim aktivnostima na fakultetu.

Osnovna istraživačka oblast se odnosi na Internet i multimedijalne sisteme komunikacije i upravljanje velikim kulturnim projektima.

Pored toga autor je više muzičkih izdanja iz oblasti popularne i klasične muzike, muzički producent i izvođač. U procesu kandidature Novog Sada za Evropsku Prestonicu Kulture radio je na poslovima predsednika Programskog saveta, Programskog direktora, vo]a aplikacionog tima, a trenutno je član Upravnog odbora Fondacije Novi Sad 2021.

Možemo Vam pokazati put.
Sve što treba da uradite je da ga sledite.