fbpx

Održana naučna konferencija „CIRKULARNA (BIO)EKONOMIJA: TEORIJSKI I PRAKTIČNI ASPEKTI” na Ekonomskom fakultetu u Beogradu – plenarno predavanje prof. dr Đorđa Jovanovića

Posted by: Milan Bubulj
Category: Događaji i dešavanja

U saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Društva ekonomista Beograda i Fondacije za razvoj ekonomske nauke, a uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije u četvrtak 21.09. 2023. godine, održana je prva Nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem pod nazivom „CIRKULARNA (BIO)EKONOMIJA: TEORIJSKI I PRAKTIČNI ASPEKTI“.

Konferenciju je otvorila dekanica prof. dr Žaklina Stojanović koja je predstavljajući fakultet navela da ova konferencija daje mogućnost da se diskutuje o veoma važnim temama održivosti i razvoja konkurentnosti.

Profesor Gojko Rikalović podsetio je da je Društvo ekonomista Beograda (DEB) jedno od najstarijih asocijacija ekonomista u jugoistočnoj Evropi sa više od 90 godina postojana.

Ispred Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN), prof. Dejan Molnar, upoznao je prisutne sa proširivanjem istraživačkih oblasti u kojima Fondacija deluje u toku poslednje dve godine, pre svega na području zelene ekonomije, međunarodne ekonomije i kreativne ekonomije.

Na ovom naučnom skupu je naš kolega, prof. dr Đorđe Jovanović, učestvovao sa plenarnim radom pod naslovom: “Circular (BIO)economy as a contemporary innovative concept and business model”. Profesor Jovanović je bio i kopredsedavajući sekcije: “SESSION 1 – BIOECONOMY AND RELATED TOPICS I”.

Tokom konferencije učesnici su imali prilike da diskutuju o različitim temama, među kojima su pored (bio)ekonomije i biomedicina, crna ekonomija, plava ekonomija, održiv razvoj i energetska efikasnost i dr.

U nastavku Vam prenosimo nekoliko slika sa konferencije.

Možemo Vam pokazati put.
Sve što treba da uradite je da ga sledite.