fbpx

Famovci na Futorologiji

Posted by: Milan Bubulj
Category: Događaji i dešavanja

Po ustaljenoj praksi, na gotovo svakoj konferenciji koja se bavi inovacijama i/ili kreativnošću, novim tehnologijama – a ovog puta i veštačkom inteligencijom – naći ćete naše Famovce.

Ovog puta, pod vođstvom doc. dr Jasmine Poštin, studenti su uživali u sadržajima koje je pružila tehnološka konferencija „Futurologija“, koju je tokom 30. novembra i 01. decembra 2023. godine, u Kulturnom centru Zrenjanina, organizovao i sproveo Zrenjaninski IKT klaster.

Ovogodišnja Futurologija, koja je i prema rečima organizatora jedan od najvećih tehnoloških događaja u ovom delu Srbije, pružila je 14 predavanja i saopštenja, 3 radionice, kao i 2 panel diskusije: Nove tehnologije i vrednosti – šta sve možemo, a šta (ne) bismo trebali i Ugrožava li naše radno mesto veštačka inteligencija?.

Osnovni cilj konferencije Futurologija je da pomogne studentima, srednjoškolcima, privredi, obrazovnom sektoru i svima koji planiraju da se prekvalifikuju da lakše koračaju u svetu krupnih digitalnih izazova u budućnosti.

Možemo Vam pokazati put.
Sve što treba da uradite je da ga sledite.