fbpx

Centar kulturnih dešavanja – Promocija pesničkog stvaralaštva Vesne Fekete

Posted by: Milan Bubulj
Category: Događaji i dešavanja

U reprezentativnom ambijentu amfiteatra „Dositej Obradović“ 1. decembra priređen je nesvakidašnji kulturni događaj – promocija pesničkog stvaralaštva bivše studentkinje Fakultetu za menadžment, Vesne Fekete. Brojnim ljubiteljima poezije predstavljene su dve samostalne zbirke poezije „Iz pera jedne Sremice“ i „Stihovne smernice za zdravo odrastanje“, kao i tridesetak zajedničkih zbirki u kojima se nalaze i Vesnine pesme.

Svojim sjajnim nastupima u prohladno decembarsko veče svetlost i toplinu uneli su Predrag Vuković – Peđolino, autor brojnih emisija za decu, kao i pozorišni i televizijski glumac Aleksandar Dunić, koji je  široj javnosti poznat kao Ćirko u kultnoj seriji „Bela lađa“. Značajan doprinos slikovnom tumačenju druge samostalne zbirke pesama „Stihovne smernice za zdravo odrastanje“, dao je svojim ilustracijama, Goran Jevtić.

Autori fotografija: Milica Jovičić, Darko Dozet i Slobodan Stojaković

Zahvaljujući se na sjajnom ambijentu u amfiteatru „Dositej Obradović“, Vesna Fekete je podsetila da je upravo na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima provela četiri nezaboravne godine studirajući menadžment u medijima i stičući vredno medijsko znanje, brojne i raznovrsne veštine od profesorskih veličina kakvi su Danica Aćimović, Momčilo Bajac i Branislav Sančanin.

Muzički deo programa na najbolji način upotpunio je nastup nekadašnje F@M-ove studentkinje, Ivane Olujić i sremskokarlovačkog kantautora, Bobana Dževerdanovića.

Moderatori programa bili su studenti četvrte godine Fakulteta za menadžment, smera Menadžment u medijima, Dunja Ilić i Vladimir Mijatović.

Vesna Fekete  živi i radi u Sremskim Karlovcima. Objavila je dve samostalne zbirke pesama „Iz pera jedne Sremice“ (Karlovački list, 2016. godine) i Stihovne smernice za zdravo odrastanje“ (Media Tim Portal, 2022. godine). Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za pesničko stvaralaštvo i doprinos kulturi, među kojima su Povelja Opštine Sremski Karlovci (2021. godine), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (2021. godine), a na pesničkom konkursu „Momčilova frula“, koji je organizovan u okviru Sabora frulaša Srbije u Čačku, osvojila je dve povelje. U dva navrata zavredela je i pohvale Manastira Bešenovo, na pesničkom konkursu duhovne poezije „Bešenovska prinošenja“. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Novom Sadu, njena zbirka pesama „Stihovne smernice za zdravo odrastanje“ nagrađena je trećom nagradom za najlepšu knjigu „Zaharije Orfelin“. Među značajnim priznanjima, posebno se ističe 2015. godina kada je na prvom međunarodnom festivalu pesničkog stvaralaštva „Sremskokarovački pesnički brodovi“ njena pesma „Karlovčanka“ osvojila drugo mesto. Na čelu žirija tada je bio pisac, profesor i scenarista, Milovan Vitezović.

Možemo Vam pokazati put.
Sve što treba da uradite je da ga sledite.