fbpx
Milos-Babic-Profile-N-02

Prof. dr Miloš Babić

Redovni profesor

Naučne, umetničke i stručne kvalifikacije nastavnika i zaduženja u nastavi

Bez dodatnih linkova.

Miloš Babić rođen je 1958. godine u Gračanici, BiH. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Katedri za književnost i jezik. Magistarske studije pohađao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu. Magistrirao je iz oblasti filmologije i teorije medija na temu „Televizijska reklama kao najčešći oblik medijske kampanje“. Doktorirao je iz oblasti teorije medija i marketinga na temu „Uloga TV spota u emocionalnom brendiranju“. Praktično obrazovanje za filmsko stvaralaštvo stekao je asistirajući kod značajnih filmskih autora sedamdesetih i osamdesetih u Udruženju filmskih umetnika BiH, od asistenta do reditelja. Osim bavljenja umetničkim filmom značajno je uticao svojim stvaralaštvom, na jugoslovenskom prostoru, na rađanje moderne TV reklame. Za vreme studija bavio se novinarstvom a kasnije profesionalno filmskom i TV režijom, autorskim filmom i produkcijom, kao i umetničkom fotografijom.

Profesor je na Katedri za medije na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima i delom na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu (FSU), te predavač na master i doktorskim studijima u Srbiji i regionu. Gostujući je profesor na banjalučkom univerzitetu – Akademiji umjetnosti i BLC college. Učesnik je mnogih naučnih i stručnih skupova iz oblasti kulture i medija, projektnog vođenja filmske, pozorišne i TV produkcije.

Autor je studijskih programa menadžmenta u medijima i umetničke produkcije i medija u Srbiji i regionu. Objavio je desetak knjiga i udžbenika, dve monografije, a preko pedeset naučnih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim publikacijama. Naučne oblasti: teorija medija i menadžment kulture i medija, a umetnička: filmska i TV produkcija i fotografija.

6. decembra 2019. godine je izabran u zvanje redovnog profesora, za užu naučnu oblast Teorija medija i komunikacija.

Možemo Vam pokazati put.
Sve što treba da uradite je da ga sledite.